Muurstickers plakken tips

Wil jij ook thuis aan de slag met muurstickers? Je wilt natuurlijk wel dat dit netjes gebeurt. Met deze handige tips en uitleg, plak je de stickers netjes en snel op de muur. 

Muurstickers zijn super handig want in een korte tijd kun je de kinderkamer, kast of speelgoedkist een mooie make-over geven. Geen behang en verf meer nodig! 

Deel je een foto van het resutaat? Altijd leuk om te zien wat jullie met alle stickers doen!

Lieve en creatieve groet, Cindy

  • Ben je nog niet zeker hoe je de stickers wilt plakken? Plak ze dan eerst met een plakbandje of stukje tape op de muur. Heb je bedacht hoe en waar ze moeten komen? Haal dan pas de stickers los van het vel. 
  • Geplakt is geplakt. Tenzij de muur niet helemaal glad is, dan kun je ze soms nog wel loshalen en verplaatsen. Hoe gladder de ondergrond, hoe beter de stickers hechten. Dus hoe moeilijker je ze weer los krijgt. Meestal trek je ze dan stuk. 
  • Grote muurstickers en muurstickers met tekst hebben een handige transferlaag, waarmee je ze op kunt plakken. Wil je de tekst niet als één geheel? Je kunt de woorden ook los van elkaar knippen.
  • Heb je een hele grote sticker besteld? Dan kun je ze ook in delen op plakken of doe het met z’n tweeën. 
  • Wrijf altijd over de sticker van binnen naar buiten, zo wrijf je de luchtbelletjes eruit.
  • Gebruik een pasje of geodriehoek om de stickers goed mee aan te wrijven. Bij kleine figuurtjes kan dat gewoon met je vingers.
Kinderkamer inspiratiegids